Friday, 22 May 2009

Majlis Penganugerahan Sijil Bahasa Jepun

Hari ni tamatlah sessi kursus intensif bahasa jepun bagi menggantikan kursus ip network yang dibatalkan selama seminggu kerana wabak influenza H1N1 kat area kobe nih.. setakat ni.. dah 168 kes kat area ni saja.. setakat sampai pkl 7 malam td.. dari berita kat tv jepun.. keseluruhan jepun ada 313 kes.. hahaha.. hari2 layan tv cerita jepun.. sampai boleh paham berita dia daaa... hahahahah...

Sebelum dapat sijil.. kena la test dulu boleh cakap jepun ke idak.. ni la sedikit selingan pokcik dok kecek jepang... boleh la sikit2.. tak pakai skrip tu.. huhuhu..
video

Ni antara gambar masa majlis penganugerahan tu.. sijil dia nantilah pokcik update ye..


Pelajar cemerlang bahasa jepun tengah terima penganugerahan.. hahaha... tak sia2 belajar bahasa jepun kat INTAN sebelum nih... terima kasih INTAN.. kehkehkeh..


Bergambar dengan Ebisu sensei.. kecik je orangnya.. dlm gambar tu nampak muka jer..


Ni sorang lagi sensei.. Hatakeyama sensei.. Dia ni garang sikit.. asik moo ichido.. moo ichido.. cakap tak jelas sikit jer.. moo ichido.. moo ichido.. korang cuba la teka apa itu moo ichido.. sapa betul, dapat selipar jepun... Gambar ni ambik lepas masing2 dapat sijil...

6 comments:

Anonymous said...

mo ichido - ulang balik pls.. hahahaha.. nak laju ckp jepun, kna nyanyi lagu doremon..

backhand said...

atas permintaan peminat.. terimalah.. mintak maaf la kalau pitching lari sikit yer.. kehkehkeh..

konna koto ii na
dekitara ii na
anna yume konna yume ippai aru kedo

minna minna minna
kanaete kureru
fushigina POKKE de kanaete kureru
sora wo jiyuu ni tobitai na

(hai! takekoputaa!)

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON

shukudai touban shiken ni otsukai
anna koto konna koto taihen dakedo

minna minna minna
tasukete kureru
benrina dougu de tasukete kureru
omocha no heitai da

(sore! tototsugeki!)

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON

anna toko ii na
iketara ii na
kono kuni ano shima takusan aru kedo

minna minna minna
ikasete kureru
mirai no kikai de kanaete kureru
sekai ryokou ni ikitai na

(ufufufu… doko demo DOA!)

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON

semoga terhibur...

MIZZOU said...

waaahhh....sijil bhs jepang lagi. Lepas ni balik M'sia boleh jadi pengajar bertauliah la....pancing dah mengena ke belum?...hehehe

Anonymous said...

kat intan cikgu malaysia so sleng pun malaysia laa..kat jepun sleng jepun..so btolla,bulehla jadik cikgu bila blk nnti..huhuhuhu...

idian said...

dah pandai cakap jepang...tak lama lagi pancing kena la tu...hahaha
Hati2 ieja....

backhand said...

pancing dah mengena ke belum??? hahaha.. dalam proses mempraktikkan skill bahasa jepun la nih.. kalau tak tau jalan.. kena tanya kat awek jepun jer.. kalau tak cun or tua bo layan.. hahahahaha...

ps: hari ada ternampak kedai jual pancing seken hand.. hmmm.. menarik nih..