Monday, 15 June 2009

Trip ke Tokyo...

Hujung minggu lepas.. trip ngabiskan elaun JICA disambung lagi.. kali ni.. lagi jauh berjalan.. ke Tokyo.. ekpedisi bermula pada hari jumaat malam yg lepas.. bertolak ke tokyo, naik bas pkl 10 malam.. destinasi pertama.. Tokyo Disneysea.. bersebelahan ngan Tokyo Disneyland..

Memula.. tersalah pintu.. sampai kat pintu masuk Tokyo Disneyland.. ampes drebar bas jepun.. terpaksa la menapak ke Tokyo Disneysea.. apa2 pun.. bergambar ngan awek sign board dulu.. hahaha..


Macam ni la keadaannya bila sampai kat pintu masuk.. giler ramai org dah beratur.. pintu bukak pukul 9.00 pagi.. masa sampai tu baru 7 pagi.. ada yg tido dlm sleeping beg lagi kat depan pintu tu..


Ni keadaan bila dah nak dekat nak masuk.. ce tgk gambar kat belakang2 tu.. penuh ngan org.. mcm semut..


Kat depan pintu satu hal.. nak masuk main game dia pun lagi satu hal.. beratur.. punya la panjang.. lantak la org jepun nak beratur.. eden cilok maut jer.. malas nak beratur2 nih.. hahahaha...


Antara aktiviti.. main roller coster.. tak tahan masa dia pusing 360 darjah.. perghh.. mantap.. ni muka tgh pening.. rasa nak muntah pun ada.. hahaha..


Ni naik bot.. tgk pengembaraan sinbad.. boleh tahan la.. takde apa2 yg mengecutkan perut..



Cuma yg ni je tergezut sikit.. anak jin main biola daaa..


Ni aktiviti 20,000 league under sea.. masuk dlm kapsul.. dia bawak masuk dlm air.. tapi bukan betul2.. kat cermin dia je air.. tapi mcm real la..


Ni antara gambar yg diambik oleh pihak Disneysea.. masa tengah naik keretapi dlm gua.. gelap gelita.. perghh..


Sebelum balik.. test power sekali.. hmm.. ada power lagi..


Ni la rupa kapsul hotel.. tempat tido kat tokyo.. dlm tu takleh berdiri.. merangkak masuk.. tido.. yg pasti nyenyak.. sebab gelap..





Tiga org warga komplot ke Tokyo.. drink bar tu.. minuman tanpa alkohol.. macam coca-cola dsbnya.. botol kat belakang tu hiasan je.. untuk makluman.. hehehehe...


Dah malam.. jalan2 kat tokyo.. pergi ke Tokyo Tower..




Jalan2 kat area Akihabara... tempat elektronik..


Ini yang dijumpai... hahahaha...


Time untuk balik.. naik bas pukul 2.10 petang.. 11.50 malam baru sampai Osaka.. jem jugak jalan kat jepun nih.. bukan kat malaysia jer..


Sekian, trip ke Tokyo.. secara keseluruhan.. sukses!!!!! Nak pegi lagi?? hmm.. mahal jugak.. lain kali je lah.. hahahahaa...

4 comments:

MIZZOU said...

dah sampai disneyland ke....best nyeeerrr!!! nape tak naik tren aje....kita orang tahun depan nak gi disneyland florida.

gadiselatan said...

pokcik, naruto n the gang satu!!!alamak...beshnyer...

cengko said...

jin pakai toceng cikguuu....!!!

idian said...

sampai gak ke disneyland...kata tak nak pi...
Habiskan separun elaun JICA tu, banyak sangat nak buat balik...
Simpan separuh je ...